Delta Light® wint IF Product Design Award 2009 met

Delta Light® wint IF Product Design Award 2009 met B-SIDE

Voor de derde keer op rij de prestigieuze IF Product Design Award winnen, het lijkt onmogelijk maar niettemin sleepte Delta Light® ook in 2009 de internationale erkenning in de wacht voor zijn vernieuwende verlichtingsarmatuur B-SIDE.

Delta Light® wint IF Product Design Award 2009 met B-SIDE

Voor de derde keer op rij de prestigieuze IF Product Design Award winnen, het lijkt onmogelijk maar niettemin sleepte Delta Light® ook in 2009 de internationale erkenning in de wacht voor zijn vernieuwende verlichtingsarmatuur B-SIDE.

Delta Light - IF Design award - B-Side

Een leuk vervolg op het indrukwekkende palmares prijzen en, vooral, een stimulerende schouderklop voor het continue streven naar functioneel en innovatief design.

De jongste jaren kaapte de trendsetter en ontwikkelaar van innovatieve designverlichting de ene prijs na de andere weg. Vooral de felbegeerde IF Product Design Award staat in de sector symbool voor internationale erkenning. Voor Delta Light® is de IF Product Design Award 2009 voor het derde jaar op rij intussen de ultieme bekroning van zijn continue streven naar functioneel design, met ecologie en technologie als inspiratiebronnen.


Foto: Delta Light


Met B-SIDE, een klein aluminium armatuur, biedt Delta Light® een perfect antwoord op de vraag naar ecologische verlichting. B-SIDE werd ontworpen rond de LED, dé energiezuinige lichtbron bij uitstek die met haar lage wattages en uitstekend rendement voldoende licht biedt. Het zichtbare element bestaat uit een 360° roterende draaischijf, waarop diametraal een balkje rust dat 90° kan kantelen. Anders gezegd: deze spot kan elk punt belichten in de halve hemisfeer voor hem. Bovendien is de spot gemakkelijk te draaien en blijft hij hangen op het punt dat je hem loslaat. De toepassingen van B-SIDE zijn talrijk: nachtaccent, sfeerschepper, leeslicht, bedlicht, klein werklicht, compositie-element… Zijn bijna kubistische look maakt er ook overdag een klein kunstwerk van.


Foto: Delta Light


De IF Product Design Award bestaat al meer dan 50 jaar en is één van de leidinggevende designprijzen in de wereld. Elk jaar selecteren erkende experts in de ‘Hannover Exhibition Centre’ de beste ontwerpen uit alle inzendingen uit ruim 35 landen. Dit jaar won Delta Light® met BSIDE, in 2008 met ‘Look in’ en in 2007 met ‘Cyclon’.

Afmetingen: diameter 90 mm, dikte 40 mm
Materiaal: geborsteld aluminium
Lamp: 1 x powerLED 1 W 5500 K
1 x powerLED 1 W 3300 K
1 x QR-C51 20-35-50 W
1 x QR-LP111 35-50 W

Meer Info ? www.deltalight.com


Over Delta Light®
Opgericht in 1987 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot, is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag stelt Delta Light® 200 mensen tewerk in het hoofdkantoor in Wevelgem en wordt een omzet van net geen 60 miljoen euro gerealiseerd, verspreid in 80 landen.
Het architecturale hoofdkwartier omvat naast kantoorruimtes en een productiehal ook een ruime receptie, toonzalen, een voorraadruimte én een eigen centrum voor opleidingen, The House of Light®. Aan de basis van het succes van Delta Light® ligt een continu streven naar perfectie en innovatie. De ontwerpers gaan dan ook elke dag op zoek naar de trends van de toekomst, zowel op het vlak van design als materiaalgebruik – zonder vernieuwing uit het oog te verliezen.


Bron: RCA
12/02/2009

Bron: RCA Datum: 12-02-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners