Delta Light vult designtrend aan met witte structu

Delta Light vult designtrend aan met witte structuurlak voor armaturen

Niet alleen op de catwalk steelt wit de show, ook in de interieurwereld is wit in. Deze kleur is wereldwijd dan ook aan een sterke opmars bezig: van auto-industrie over cosmetica tot decoratie. Als specialist in architecturale verlichting heeft Delta Light de witte designtrend een functionele toets meegegeven.

Delta Light vult designtrend aan met witte structuurlak voor armaturen

Niet alleen op de catwalk steelt wit de show, ook in de interieurwereld is wit in. Deze kleur is wereldwijd dan ook aan een sterke opmars bezig: van auto-industrie over cosmetica tot decoratie. Als specialist in architecturale verlichting heeft Delta Light de witte designtrend een functionele toets meegegeven.

Delta Light - Ultra - Witte structuurlak

Resultaat is een witte structuurlak die voor een eigenzinnige look zorgt én tegelijk minder gevoelig is voor krassen.

Standaard is één op de vijf lichtarmaturen van Delta Light® verkrijgbaar in het wit. Bepaalde toestellen lenen zich bij uitstek tot een witte variant – een keuze die gemaakt wordt bij het design van het product –, andere minder of niet. Maar de meeste toestellen die standaard niet in het wit voorzien zijn, zijn op projectbasis in witte varianten te verkrijgen. Delta Light® heeft in de loop der jaren een innovatieve witte structuurlak uitgewerkt die design met functionaliteit combineert. Zo geeft het matte reliëfoppervlak een extra cachet aan de armatuur en is het tegelijk minder gevoelig voor krassen.

De uitgebreide reeks armaturen die Delta Light® de voorbije maanden ontwikkelde, is subtiel en toch ontzettend decoratief. Ook hier speelt wit een toonaangevende rol voor een trendy en stijlvolle aankleding van je interieur. Naar aanleiding van de Lighting Bible 8 die op 15 april verschijnt, een greep uit dit inspirerende aanbod witte armaturen van Delta Light®.

Visa, subtiel lichtspel
Visa staat voor een wandarmatuur in subtiele stijl. Een discrete lichtlijn verdeelt deze designverlichting in twee gelijke helften en creëert zo een creatief lichtspel op de muur.

Canvas, ingekaderd lichtbeeld
Delta Light® en geometrische abstractie, ze gaan al langer dan vandaag samen. Voor de designarmatuur Canvas vertrok de verlichtingsspecialist van twee verschillende vierkanten die achter elkaar zweven. Met niet te missen effect: het lichtbeeld van de spaarlamp wordt ingekaderd, terwijl het licht tegelijk de twee vierkanten inkadert.


Foto: Delta Light


Yupi, zuivere lichtlijn
Yupi staat garant voor een zuivere op- en neerwaartse lichtlijn langs de muur. Het strakke en smalle toestel is verkrijgbaar in een binnen- en buitenversie. Daardoor is Yupi ook geschikt voor vochtige ruimtes binnen.

Ultra, gezellig rond
Door de zeer zuivere vorm van de ronde buis is bij Ultra gezelligheid troef. Ultra bestaat als wandtoestel, maar ook als plafond- en pendeltoestel. Alle versies van dit verlichtingselement zijn verkrijgbaar in witte structuurlak. Als wandtoestel is de Ultra naast de rechte versie ook verkrijgbaar in een schuine variant.


Foto: Delta Light


Nec + Ultra, dubbel lichtplezier
Dit toestel bouwt verder op de Ultrareeks, maar is een combinatie van twee buizen die geknikt opgesteld zijn ten opzichte van elkaar. Voor dubbel zo veel sfeervol lichtplezier.

Vision, parabolisch lichtspel
Geen inkijk, geen verblinding en een mooi afgelijnde parabolische lichttekening op de wand: dat is Vision in een notendop. Deze up/down wandarmatuur maakt gebruik van een lens, een primeur voor Delta Light®. De armatuur bestaat in wit of wit met chroom. Deze verlichtingscreatie voor binnen is een sterk staaltje technisch vakmanschap. Zo is er geen enkele vijs zichtbaar terwijl demontage, zoals bij lampvervanging, toch kinderspel is. Bovendien kunnen kleurfilters onder de lens gemonteerd worden voor extra cachet.

Topix, speels licht
Dit verlichtingstoestel garandeert een speels licht én geeft je veel vrijheid. Zo kan je, door een combinatie van meerdere toestellen, zelf een attractief of artistiek geheel samenstellen. Of je kan kiezen voor de Topix als een discreet, maar toch amusant lichtaccent. Daarnaast kan je ook de kleur van het licht helemaal afstemmen op je eigen smaak met warm wit, koud wit of blauw licht. Het armatuur zelf – half inbouw, half opbouw – is verkrijgbaar in wit.


Foto: Delta Light


Gala, gezellige eenvoud
Deze aantrekkelijke wandarmatuur is ideaal als je op zoek bent naar een gezellig accent. Gala is eenvoudig qua vorm, maar heeft een aangenaam lichteffect.

Grid On / Minigrid On / Minigrid in Semi
Voor Grid On / Minigrid On / Minigrid in Semi sloegen Delta Light® en ontwerper-architect Patrick Six van Ensemble de handen in elkaar. Deze armatuur houdt het midden tussen architecturale inbouwverlichting en decoratieve pendelverlichting en verzoent zo ‘vrij anoniem’ met ‘vrij vormelijk’. Het resultaat is een eigenzinnige binnenverlichting die in heel wat interieurs voor een sfeervolle toets zorgt: van hypermodern tot traditioneel klassiek.


Foto: Delta Light


Meer Info ? www.deltalight.com

Over Delta Light®
Opgericht in 1987 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot, is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag stelt Delta Light® 200 mensen tewerk in het hoofdkantoor in Wevelgem en wordt een omzet van net geen 60 miljoen euro gerealiseerd, verspreid in 80 landen.

Bron: RCA
7/04/2009

Bron: RCA Datum: 07-04-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners