Delta Light stelt nieuwe collectie buitenverlichti

Delta Light stelt nieuwe collectie buitenverlichting voor

Nu de lente bijna in het land is, krijgt de tuin weer de volle aandacht bij Delta Light. Om maximaal van je buitenomgeving te genieten, kan je een doordachte verlichting alvast niet over het hoofd zien. In de nieuwe outdoor collectie combineert specialist Delta Light® functionaliteit met sfeer en innovatie.

Delta Light stelt nieuwe collectie buitenverlichting voor

Nu de lente bijna in het land is, krijgt de tuin weer de volle aandacht bij Delta Light. Om maximaal van je buitenomgeving te genieten, kan je een doordachte verlichting alvast niet over het hoofd zien. In de nieuwe outdoor collectie combineert specialist Delta Light® functionaliteit met sfeer en innovatie.

Delta Light - Outdoor Collectie 2009

Het centrale idee achter de buitentoestellen was een verlichtingstoestel ontwerpen dat naast padverlichting ook algemeen licht verspreidt en waarbij de lampbron zelf niet zichtbaar is. Daarnaast staat ook energiezuinigheid voorop: bij elk toestel kan je kiezen voor zuinige lampbronnen.

Architecturaal grijsbruin
Qua kleur experimenteert Delta Light® met een structuurlak in greybrown – een exclusieve kleur die de buitenverlichting ook prima in haar omgeving doet opgaan. Dit grijsbruin verwijst naar natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld hout. Een neutrale en onopvallende kleur ook als je alle tinten met elkaar mengt, krijg je grijsbruin, die tegelijk voor een subtiel en exclusief accent zorgt. Niet alleen de nieuwe armaturen van Delta Light® kregen deze nieuwe structuurlak, ook een selectie van bestaande verlichtingstoestellen zijn verkrijgbaar in greybrown.

LABYRINTH
Labyrinth brengt een stukje kunst naar je tuin. Overdag, als de buitenverlichting niet brandt, lijkt deze kunstzinnige verlichting zo uit het museum weggelopen, en ’s avonds zorgt ze voor een uniek lichtspel. Het concept bestaat uit vier aluminium staven die in een molenwiekpositie zijn geplaatst. Resultaat is een verrassend lichtlijnenspel op de grond en een oplichting van de armatuur langs binnen, wat een aparte mysterieuze sfeer creëert. Tegelijk wordt de inkijk van de lamp tot een minimum herleid. De toepassing is erg ruim: Labyrinth laat zich even gemakkelijk integreren in de buitenomgeving van een authentieke hoeve als die van een hypermodern huis. Ook commerciële projecten kunnen dankzij Labyrinth creatief uitgelicht worden.

Materiaal: aluminium, afgewerkt met alu of greybrown structuurlak
Afmetingen: 150 x 150 x 950 mm
Lampbron: compact fluorescentielamp TCL-36W (spaarzame verlichting) in een PC-koker


Foto: Delta Light - Labyrinth


LOGO
Logo maakt gebruik van een stervormig profiel, wat voor een even spectaculaire als functionele lichtverdeling in vier verschillende richtingen zorgt. Bij Logo LED scheert het licht langs de vier binnenzijden van de paal, bij de versie met Halopin-lamp straalt één lichtbron vier verschillende vlakken aan.

Materiaal: aluminium (LED) / aluminium of greybrown structuurlak (HP)
Afmetingen: 115 x 115 x 710 mm
Lampbron: Halopin-lamp HP-75W / 4 x dragon eye LED 1W


Foto: Delta Light - Logo


MONOPOL – nieuw in LED-uitvoering
Monopol, in de vorm van een smalle balk en open aan de voorzijde, geeft heel gericht licht en zorgt zo voor de noodzakelijke oriëntatieverlichting op een tuinpad. Aan de bovenkant van de balk bevindt zich de lamphouder, aan de voorkant afgeschermd door een gelakt inox plaatje. De LED-lampbron maakt deze armatuur bijzonder zuinig.

Materiaal: aluminium
Afmetingen: 62 x 128 x 710 mm
Lampbron: LED


Foto: Delta Light - Monopol


DUOPOL
Duopol is identiek aan Monopol, met het verschil van gericht licht langs beide zijden in plaats van één zijde.

Materiaal: aluminium
Afmetingen: 83 x 165 x 710 mm
Lampbron: LED


Foto: Delta Light - Duopol


VILLA
Deze strakke padverlichting – waarbij de lampbron niet zichtbaar is en er dus geen verblinding mogelijk is – bestaat in een uitvoering LED en een uitvoering Halopin-lamp. Bij de HP-versie komt het licht van boven en valt het breed uit aan beide zijden van het toestel. Ook wordt de binnenkant van de profielen op de zijkant mooi uitgelicht. Bij de LED-versie scheert het licht van 2 LEDs langs de binnenkant van de profielen en schijnen er langs beide zijden 2 LEDs schuin op het pad of oppervlak naast het toestel. Het verlicht oppervlak wordt dan breder aangestraald.

Materiaal: aluminium
Afmetingen en Lampbron:
120 x 162 x 600 mm - Halopin-lamp HP-75W
120 x 162 x 600 mm - 6 x dragon eye LED 1W


Foto: Delta Light - Villa


WALKER
Zo eenvoudig als de strakke vorm van Walker is, zo uitvoerig is de veelheid aan uitvoeringen. Er is keuze uit verschillende hoogtes en lampbronnen. De lichtbundel komt van bovenuit, straalt op de binnenzijde van de Walker (uitgerust met een driehoekig scherm), valt zo langs beide zijden op de grond én licht het binnenkadertje mooi op. Ideaal als functionele én sfeervolle verlichting voor paden of parkings bijvoorbeeld. De lichtbron is niet zichtbaar, dus geen directe inkijk en geen verblinding.

Materiaal: polycarbonaat, structuurlak in greybrown of alu
Afmetingen en Lampbron:
65 x 200 x 293 mm - compact fluorescentielamp TCD-18W
65 x 200 x 713 mm - compact fluorescentielamp TCD-18W
65 x 200 x 713 mm - compact fluorescentielamp TCD-18W
50 x 150 x 263 mm - Halopin-lamp HP-75 W
50 x 150 x 533 mm - Halopin-lamp HP-75 W
50 x 150 x 263 mm - 2x dragon eye LED 1W


Foto: Delta Light - WalkerMeer Info ? www.deltalight.com


Over Delta Light®
Opgericht in 1987 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot, is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design.
Vandaag stelt Delta Light® 200 mensen tewerk in het hoofdkantoor in Wevelgem en wordt een omzet van net geen 60 miljoen euro gerealiseerd, verspreid in 80 landen. Het architecturale hoofdkwartier omvat naast kantoorruimtes en een productiehal ook een ruime receptie, toonzalen, een voorraadruimte én een eigen centrum voor opleidingen, The House of Light®.


Bron: RCA
1/03/2009

Bron: RCA Datum: 01-03-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 14°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners