Dakisolatie voor de intrede van de herfst

Dakisolatie voor de intrede van de herfst

    

Dat isolatie de eerste voorwaarde is voor energiebesparing, weet ondertussen iedereen wel. Een niet-geïsoleerd dak is zelfs verantwoordelijk voor 30% van alle warmteverlies en dus ook voor een gepeperde energiefactuur. Toch heeft er in België nog ongeveer 1 op de 5 daken geen enkele vorm van isolatie*.

Dakisolatie Knauf insulation met ecose technology

Knauf Insulation ontwikkelde een innovatief en duurzaam product met eenvoudige plaatsing, dat door zijn performantie een snelle terugverdientijd oplevert. En wie nu isoleert, kan ook nog rekenen op fiscale premies.


Dakisolatie Knauf insulation met ecose technology

Knauf Insulation is o.a. gespecialiseerd in het isoleren van hellende daken. “Door je dak nu al te isoleren, vermijd je een hoop energieverlies in de aanloop naar en tijdens de winter”. “Bovendien help je het milieu een handje en kan je nog altijd een aardige premie op zak steken. Alles samen maakt dat een snelle terugverdientijd van de investering en een meerwaarde voor de woning gedurende vele jaren. Onze minerale wol met ECOSE Technology werd speciaal ontwikkeld om gemakkelijk, toekomstgericht en betaalbaar het dak te isoleren.”

Op en top duurzaam
Met de minerale wol TI 135U met de gebreveteerde ECOSE Technology bracht Knauf Insulation als eerste een uniek bindmiddel op de markt die voor 100% uit natuurlijke, duurzame grondstoffen bestaat. De typisch bruine kleur zonder kunstmatige kleurstoffen is dan ook een garantie dat de gebruiker de glaswol met ECOSE Technology gebruikt. Er zitten geen formaldehyde, fenol, acrylaten of andere pigmenten meer in.


Dakisolatie Knauf insulation met ecose technology

Comfortabele plaatsing
Glaswol met ECOSE Technology biedt nog andere voordelen. Zo heeft het zachte materiaal geen irriterend effect op de huid, is het geurloos en eenvoudig te snijden. Handig zijn ook de snijmarkeringen om de 10 cm en vooral de grote zijwaartse elasticiteit bij de TI 135U, waardoor het product zich zonder verdere bevestigingen vanzelf tussen de daksparren klemt.
Tot slot zorgt de dakisolatie ook voor een beter binnenklimaat, want het dampscherm vermijdt condensatie en regelt de luchtcirculatie. Om de kwaliteit van de isolatie in stand te houden, moet het aanbrengen van het dampscherm en de bijhorende afdichtingen volgens de richtlijnen van de fabrikant gebeuren. Dit innovatieve product werd onderscheiden met een reeks internationale erkenningen, waaronder de Eurofins Gold Standard voor zijn bijdrage tot een verhoogde binnenluchtkwaliteit.


*Bron: Beleidsbrief Energie 2010-2011, Freya Van den BosscheBron: Knauf Insulation Datum: 04-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners