Aluminium voor passief- en Lage Energiebouw

Aluminium voor passief- en Lage Energiebouw

Reynaers Aluminium lanceert de nieuwste aluminium innovatie voor passiefbouw en lage energiebouw in de wereld van ramen en deuren. De CS104 biedt tal van nieuwe mogelijkheden op het vlak van ontwerp en uitvoering van passiefbouwprojecten. CS104 is een uniek aluminiumsysteem met hoge isolatiewaarden voor passief- en lage energiebouw.

Reynaers Aluminium - CS 104 Raam en deursysteem

Reynaers Aluminium, de toonaangevende Europese producent van hoogwaardige innovatieve en duurzame aluminiumsystemen, lanceert de CS104, een super isolerende aluminium totaaloplossing die technische innovatie en duurzaamheid verenigt met architectonisch verantwoord design. De nieuwste innovatie van Reynaers Aluminium is een belangrijke stap voorwaarts bij het gebruik van aluminiumoplossingen voor de toenemende vraag naar energiezuinige en passieve woningen.

Hiermee anticipeert Reynaers Aluminium als eerste bedrijf in de aluminium sector op de Europese verplichting om tegen einde 2020 de zogenaamde ‘energieneutrale norm’ toe te passen in heel de Unie. Deze norm verplicht een nul-energieverbruik voor nieuwe gebouwen.


Reynaers Aluminium - CS 104 Raam en deursysteem

Ongeëvenaarde isolatiewaarden
Het CS 104 raam- en deursysteem, dat deel uitmaakt van- en volledig compatibel is met de bestaande CS-aluminium oplossingen van Reynaers, haalt isolatiewaarden tot 0,88 W/m_K (Uf). Dit maakt de raam- en deuroplossingen uiterst geschikt voor passiefbouw, lage energiebouw en lage energiewoningen.

De super isolatiewaarden zijn te danken aan een gepatenteerde isolatietechnologie. De stegen zijn uitgerust met een geïntegreerde PUR foam, waardoor er geen afzonderlijke assemblage van de strips meer dient te gebeuren.Reynaers Aluminium - CS 104 Raam en deursysteem

Energie-efficiënt bouwen is luchtdicht afwerken
Deze speciale ontwikkelde afdichtingen garanderen niet enkel de super isolatie, maar ook de doorgedreven wind- en waterdichtheid van het CS104 systeem. Luchtdichtheid is immers, op isolatie na, de belangrijkste factor voor de energie-efficiëntie van een raam of deur.
De bouwnormen verplichten een sterk verbeterde luchtdichting en de waarde ervan is bepalend voor het E-peil van de woning. Een goede luchtdichte woning geeft snel een verbetering van het E-peil met 8 à 12 punten. Gezien het belang van luchtdichtheid op de energiezuinigheid van de woning organiseert Reynaers Aluminium opleidingstrajecten voor aluminiumconstructeurs zodat zij de knepen van het luchtdicht bouwen perfect onder de knie hebben.

Het CS 104-systeem biedt niet alleen hoge isolatiewaarden en optimale luchtdichtheid, maar doet het ook bijzonder goed wat betreft waterdichtheid. Met waarden tot 900 Pa voor ramen en 300 Pa voor deuren is het systeem geschikt voor extreme weersomstandigheden, zoals in kustgebieden, en kan het op zeer grote hoogten worden gebruikt.


Reynaers Aluminium - CS 104 Raam en deursysteem

Meer architecturale vrijheid
Door de grotere inbouwdiepte van de vleugel met 104 mm, zijn de profielen bijzonder sterk en stabiel. Dit laat architecten en aannemers toe om te werken met grote raamoppervlakten in passiefbouw, wat heel wat nieuwe mogelijkheden biedt op het vlak van hedendaagse architectuur. Deze verregaande ontwerpvrijheid heeft dankzij het CS104 systeem een innovatieve en energie-efficiënte duurzame oplossing als resultaat. Door in de diepte te werken blijft het uitzicht van de ramen onveranderd, wat op het vlak van architecturaal design van de woning een ongekende troef is in de passiefbouw die het tot op heden met kleinere ramen met zware profielen moet stellen.

De zeer hoge stabiliteit van het CS 104-systeem laat eveneens toe om driedubbele beglazing voor raamoppervlakken van 1400 mm x 2400 mm te gebruiken. Hierdoor kunnen architecten veel grotere glasoppervlakken ontwerpen dan tot op heden in passief- en lage energiebouw mogelijk was. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van zonne- winsten voor verlichting en verwarming, waardoor in combinatie met een energie-efficiënte architectuur de energieprestaties van een woning verbeteren.

Bron: Reynaers Aluminium Datum: 15-01-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 26°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners