Controle van je energieverbruik

Controle van je energieverbruik

   

Electrabel, lanceert de Smart energy box in samenwerking met Niko Group en met technologie van dochteronderneming fifthplay. Consumenten kunnen deze Smart energy box gebruiken om zelf energie te besparen door het verbruik van hun huishoudtoestellen te meten en hierop in te grijpen.

Smart energy box - Electrabel Niko Group en Fifthplay

De Smart energy box bestaat uit vier Smart energy plugs, een internet gateway, toegang tot een beveiligde webapplicatie en een mobiele applicatie voor smartphone en tablet. Smart energy plugs zijn slimme stopcontacten waarmee je via internet zelf het verbruik van je elektrische toestellen meet. Met de box kan je toestellen ook vanop afstand aan- en uitschakelen, controleren en programmeren. Bijkomend voordeel is dat je verwittigd wordt via sms of e-mail bij een niet-voorziene verandering in het verbruik.


Smart energy box - Electrabel Niko Group en Fifthplay

Jan van den Bossche, Directeur Strategie, Marketing Electrabel: “Als marktleider volgt Electrabel de evoluties van energietoepassingen op de voet. Door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten helpen we onze klanten hun energieverbruik en milieu-impact te verminderen. Dankzij de Smart energy box die we hier vandaag voorstellen, kunnen consumenten hun energie zelfstandig beheren en opvolgen om zo hun energiekost te optimaliseren.”

Electrabel werkt voor de Smart energy box exclusief samen met Niko Group voor hun fifthplay-technologie. fifthplay is een dochterbedrijf van Niko Group dat vandaag al slimme energiediensten levert aan bedrijven. Het biedt ook ‘health monitoring’ aan in de zorgsector en ontwikkelt technologieën voor slimme steden.


Smart energy box - Electrabel Niko Group en Fifthplay

Kris van Daele, Managing Director van fifthplay: “Samen met Electrabel willen we een zo breed mogelijk publiek bewust maken van deze energiebesparende mogelijkheden. Dankzij deze box heeft de consument eindelijk een handige tool om zijn energieverbruik zelf te controleren en te beheren. We hebben onze technologie, die we vandaag reeds toepassen bij bedrijven, ook mogelijk gemaakt voor woningen. Door dit te koppelen aan de ambities van Electrabel, kunnen we samen deze Smart energy box beschikbaar stellen voor iedereen die bewuster wil omgaan met zijn energieverbruik.”

Electrabel en fifthplay doen tijdens de lanceringsfase een beroep op een co-creatie community waarbij de gebruikers hun mening en ideeën kunnen geven over de Smart energy box. Die feedback wordt nadien gebruikt om de Smart energy diensten verder te verfijnen en uit te breiden. De eerste 500 gebruikers van de Smart energy box zullen uitgenodigd worden om hieraan deel te nemen.


Smart energy box - Electrabel Niko Group en Fifthplay

Praktische informatie:
Voor 139 euro stelt Electrabel een Smart energy box ter beschikking. Heel de lanceringsmaand maart 2012 krijgen de klanten een introductiekorting van 30 euro. Bestellen kan vanaf 1 maart via www.electrabel.be/mijnsmartenergybox, de Energielijn 078 35 33 33 of de Electrabel-Shops in Brussel, Antwerpen en Namen, waar je de box onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Na bestelling kan je de box ook afhalen in je Kiala-afhaalpunt.Bron: Electrabel Datum: 26-02-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners