VCB vraagt verlenging van verlaagd btw tarief

VCB vraagt verlenging van verlaagd btw tarief

De Confederatie Bouw heeft aan de minister van Financiën gevraagd om de verlaagde btw-tarieven in de bouw te verlengen als gevolg van het slechte weer. Eind dit jaar lopen een aantal belangrijke steunmaatregelen ten einde en zelfs wanneer bouwaanvragen op tijd waren ingediend, dreigt het slechte weer de planning van heel wat opdrachtgevers in de war te sturen.

Verlaagd BTW tarief Bouw woning

Bouwondernemingen maken hun planning met enige reserve op en houden rekening met slecht weer naar het einde van het jaar toe. Maar door het uitzonderlijk natte weer gevolgd door een uitzonderlijk vroege vorstperiode hebben veel bedrijven een grote achterstand. Daardoor dreigen heel wat opdrachtgevers het voordeel van 6% op een bedrag van € 50.000 bij nieuwbouw kwijt te spelen. Hetzelfde probleem stelt zich voor werven in het kader van afbraak-heropbouw, waarbij volgend jaar opnieuw slechts 32 stadsgebieden in aanmerking komen voor de 6%-regeling.

De bouwbedrijven zetten zich de laatste maanden maximaal in om hun klanten te laten genieten van een btw-verlaging. De maatregel is immers enkel van toepassing op facturen opgemaakt tot 31 december 2010. Het slechte weer dreigt particulieren nu een meerkost van € 7.500 te bezorgen bij sommige nieuwbouwprojecten.

De Confederatie heeft de minister dan ook met aandrang gevraagd om de verloren weerverletdagen te compenseren door het mogelijk te maken om ook begin 2011 nog te kunnen werken aan het verlaagd btw-tarief.

Bron: VCB Datum: 08-12-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 26°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners