Het gras altijd groener ergens anders ?

Het gras altijd groener ergens anders ?

Stilletjesaan mogen we er weer aan beginnen denken: meer zon, prettige temperaturen, de tuin die ontwaakt. Bij het aanbreken van de lente lanceert tuin- en gazonspecialist Compo een vernieuwd assortiment meststoffen om het gazon in recordtijd in optima forma te brengen.

Compo - floranid gazon meststof met isodur technologie

Geen doffe gelige plekken, onkruid of mos, maar mooi en stevig gras dat blaakt van gezondheid. Vooral met de nieuwe minerale korrels met Isodur technologie bewijst Compo dat een minerale meststof niet slecht hoeft te zijn.


Compo - floranid gazon meststof met isodur technologie

“Minerale meststoffen vervuilen het milieu. Ik verkies een organische meststof.” Het wordt zo vaak gezegd, maar toch hebben ook organische meststoffen enkele vervelende downsides. Typerend is hun ‘piekwerking’, waardoor er bij het verteringsproces plots meer voedingsstoffen vrijkomen dan wat het gazon kan opnemen. Dat geeft dan weer een verhoogd risico op uitspoeling en grondwatervervuiling. Bovendien beginnen ze pas goed te werken bij een gemiddelde bodemtemperatuur van 12 à 16°C.

De minerale Floranid meststof met Isodur technologie bewijst dat het ook anders kan! Alsof de extreme wintertoestanden er nooit zijn geweest: zo wil Compo dat het gazon erbij ligt wanneer je de tuinmeubels van onder het stof haalt.


Compo - floranid gazon meststof met isodur technologie

Snelle, maar gelijkmatige werking
Het geheim van de nieuwe Compo Floranid meststof? De unieke Isodur technologie. Deze zorgt niet alleen voor een zeer snelle startwerking, maar ook voor een langdurige en gelijkmatige werking van 3 maanden.


Compo - floranid gazon meststof met isodur technologie

Ruben Van den Bossche van COMPO: “Elke korrel is een zorgvuldige mix van voedings- en sporenelementen die volgens de behoeften van het gras worden vrijgegeven. Zo worden de typische ‘groeistoten’ vermeden. Het gazon krijgt de tijd om alle elementen op te nemen waardoor er zo goed als geen uitspoeling optreedt en de bodem dus niet belast wordt. Extra troef is dat de meststof werkt vanaf een bodemtemperatuur van 5°C. Kortom, nog voor de lente volledig aanbreekt, kan iedereen binnen de 7 dagen een diepgroen en stevig gazon hebben.”
Om het rijtje met voordelen van Floranid meststoffen compleet af te maken: dit product wordt toegepast aan een dosering van slechts 3 kg/100 m_, terwijl een organische meststof een gemiddelde dosis van 10 tot 15 kg/100 m_ vraagt. Heel voordelig dus!

Bron: RCA Datum: 17-02-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners