Cembrit en Pro-Tile slaan handen in elkaar

Cembrit en Pro-Tile slaan handen in elkaar

Joint Venture moet marktpositie in Belux verstevigen.
Op 1 mei 2008 nam het Deense Cembrit 51% van de aandelen in handen van de nieuwe maatschappij Cembrit Pro-Tile, met daarin de Belgische afdeling voor de verkoop en distributie van dakproducten van Group VCR.

Cembrit en Pro-Tile slaan handen in elkaar

Joint Venture moet marktpositie in Belux verstevigen.
Op 1 mei 2008 nam het Deense Cembrit 51% van de aandelen in handen van de nieuwe maatschappij Cembrit Pro-Tile, met daarin de Belgische afdeling voor de verkoop en distributie van dakproducten van Group VCR.

Cembrit - Pro Tile

Dhr. Ulrik Kolding Hartvig, President & CEO van de Cembrit Group zegt over de joint venture: "Cembrit wil een stevige positie ontwikkelen op de Belgische en Luxemburgse markt voor daken en gevelbekleding en daarom zijn we erg opgetogen de handen in elkaar te kunnen slagen met een sterke partner als Group VCR”. Dhr. Luc Van Cauwenbergh, Managing Director van de Group VCR vult aan: "Wij geloven er sterk in dat door deze nieuwe joint venture het synergetisch effect van het marktaandeel van beide ondernemingen er wel bij zal varen”.

Cembrit Pro-Tile zal in België en Luxemburg een breed gamma dakproducten aanbieden waaronder vezelcement leien en golfplaten van Cembrit's eigen fabrieken, betonpannen geproduceerd door Group VCR en ook keramische pannen en natuurleien. Binnen afzienbare tijd zal het gamma nog vervolledigd worden met een breed assortiment producten voor gevelbekleding.

Ulrik Kolding Hartvig: "Eind februari lanceerden we ons pan-Europese merk Cembrit. Dit vormt een ideaal platform voor verdere Europese expansie die trouwens deel uitmaakt van Cembrit's strategie om een rendabele, gecontroleerde groei te bewerkstelligen. Cembrit heeft de ambitie om de nummer 1 of nummer 2 te worden op al haar Europese markten en de joint venture tot Cembrit Pro-Tile is een logische stap in deze ontwikkeling”.

Het nieuwe Cembrit Pro-Tile neemt het personeel van de verkoopafdeling van Pro-Tile over, die de verdere verkoop en service naar de Belgische en Luxemburgse klanten toe blijft verzekeren en nog verder zal optimaliseren.

Cembrit is Europa's tweedegrootste fabrikant van vezelcement producten en maakt deel uit van het beursgenoteerde FLSmidth Group. Haar hoofdactiviteit is het ontwikkelen, fabriceren en vermarkten van producten en systemen voor dak en gevel met de nadruk op vezelcement producten waaronder vezelcement vlakke platen voor binnen en buiten, vezelcement leien voor dak en gevel en vezelcement golfplaten voor dak en gevel. Cembrit is actief in gans Europa en heeft verkoopvestigingen in 14 verschillende landen. Cembrit stelt meer dan 1.100 mensen tewerk en realiseert een omzet van ca. 200 miljoen €.

Pro-Tile is één van de vijf verkoopsafdelingen van het 100% familiebedrijf Group VCR. De productieonderneming VCR Van Cauwenbergh bevindt zich in Rumst sinds 1932 en is dankzij grote R&D investeringen geëvolueerd tot één van de marktleiders met hoogtechnologische productiefaciliteiten op het vlak van de vervaardiging van betonproducten. In 1990 ging VCR van start met de productie van betonpannen en creëerde daarvoor zelfs een speciale verkoopafdeling - Pro-Tile, gespecialiseerd in dakmaterialen. Sinds het jaar 2000 werden er geregeld nieuwe producten aan het gamma toegevoegd naast de eigen betonpannen. Vandaag kan Cembrit Pro-Tile een volledig en kwalitatief hoogstaand gamma van dakmaterialen aanbieden.


Meer Info ? Pro-Tile.be

Bron: Cembrit - Pro Tile
22/01/2008

Bron: Cembrit - Pro Tile Datum: 22-01-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners