Bouwers en verbouwers zijn welkom op het ecoFEESTi

Bouwers en verbouwers zijn welkom op het ecoFEESTival bij Kamp C

Ga je bouwen of verbouwen? Mis dan zeker het ecoFEESTival niet. De provincie Antwerpen organiseert de vierde editie van dit gratis milieuevenement. Tijdens dit CO2-neutraal festival informeren bedrijven je over duurzaam bouwen en ecologisch leven.

Bouwers en verbouwers zijn welkom op het ecoFEESTival bij Kamp C

Ga je bouwen of verbouwen? Mis dan zeker het ecoFEESTival niet. De provincie Antwerpen organiseert de vierde editie van dit gratis milieuevenement. Tijdens dit CO2-neutraal festival informeren bedrijven je over duurzaam bouwen en ecologisch leven.

Kamp C - Ecofeestival

In Casana, de bio-ecologische demonstratiewoning, krijgt elke bezoeker de kans om zijn eigen ecologische woonvoetafdruk te berekenen. Daarnaast is er zeker ook de nodige animatie. Andes, Eva De Roovere en Axl Peleman zorgen voor muzikale ontspanning.

Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, plaats dit jaar de bouwbeurs en ecomarkt centraal op het ecoFEESTival. Je vindt er info over hernieuwbare energie en duurzame bouwmaterialen: zonnepanelen, warmtepompen, waterrecuperatie, isolatie, ventilatie, windenergie ... en over de premies en subsidies die hiervoor bestaan.

Op de ecomarkt staan standhouders uit de ecologische- en natuursector. Zij geven je rechtstreeks de informatie waarnaar je opzoek bent. Onderwerpen die zeker aan bod komen op de markt zijn natuur, landschap en klimaat, ecologische initiatieven en producten, composteertips en nog veel meer.

Muziek
Geen festival zonder muziek natuurlijk. Zoals tijdens voorbije edities kiest het ecoFEESTival opnieuw voor Nederlandstalige artiesten. Dit jaar veroveren Eva De Roovere en Axl Peleman het podium met in het voorprogramma Andes. Eva heeft haar eigen geluid, Axl is het gezicht van het Antwerpse autobiografische lied en Andes is het verhaal van hoe het voor een select aantal muzikanten soms enorm snel kan gaan.

Kamp C - Bouwadvies - Demonstratiewoning
Kamp C zet die dag ook de deuren open. Iedereen kan vrij een bezoekje brengen aan het infocentrum, waar je de permanente tentoonstelling 'O, is dat duurzaam bouwen' kan doorlopen. Infobrochures over duurzame onderwerpen en subsidiereglementen kunnen de bezoekers vrij meenemen.

“Casana is een ‘low energy’-huis, gebouwd volgens bio-ecologische principes,” licht Ludo Helsen, gedeputeerde voor innovatie, toe. “het bevat gezonde en ecologisch verantwoorde materialen, springt verstandig om met water en is zuinig met energie. In deze bio-ecologische demonstratiewoning krijgt elke bezoeker de kans om zijn eigen ecologische woonvoetafdruk te berekenen. Aan de hand daarvan krijgt men gepersonaliseerde tips mee om duurzamer te wonen of te bouwen.”

CO2 neutraal festival
Het ecoFEESTival is een klimaatvriendelijk festival. Om dit te bereiken houden we onze milieu-impact zo laag mogelijk. We vermijden en sorteren afval, hebben een aanbod van lokale producten, gebruiken groene stroom, sensibiliseren over vervoer per fiets ... Waar we de impact niet meer kunnen verlagen compenseren we de CO2-uitstoot met de ondersteuning van een project in het Zuiden. Hierdoor wordt het ecoFEESTival een CO2-neutraal event.

Praktische info

Wanneer: 19 april 2009 van 13 tot 20 uur
Optredens: 15u30 Andes - 17u00 Eva De Roovere - 18u30 Axl Peleman
Waar: Domein Kamp C - Britselaan 20 - 2260 Westerlo

Meer Info: www.ecofeestival.be

Bron: Provant
15/04/2009

Bron: Provant Datum: 15-04-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 14°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners