Alle bouwvacatures op 1 plaats

Alle bouwvacatures op 1 plaats

Of het nu gaat om een vacature voor arbeiders of kaderleden, bouwbedrijven kunnen met hun vacatures voortaan terecht op www.jobindebouw.be. Een specifiek bouwgericht meldpunt van de Vlaamse Confederatie Bouw en de lokale bouwconfederaties.

Bouwvacatures - Jobindebouw.be

Sinds 1 juni is de jobsite www.jobindebouw.be operationeel. Deze site bevat vacatures voor arbeiders, bedienden én kaderleden. Dit initiatief was dringend nodig want bijna elk bouwberoep is nu een knelpuntberoep waarvoor de vacatures moeilijk ingevuld geraken.
Meer jongeren met een bouwdiploma en geïnteresseerden van buiten de sector in de bouw krijgen en vlotter een nieuwe job in de bouw vinden voor wie zijn bouwjob verliest: dat zijn de doelstellingen die de VCB daarbij nastreeft.

De tewerkstelling in de Vlaamse bouw heeft de laatste jaren weinig te lijden gehad onder de crisis en is vorig jaar zelfs licht gestegen. Naast traditionele bouwberoepen zoals metselaars, vloerders en dakdekkers zijn in de bouw tal van nieuwe beroepen opgekomen, zoals bodemsaneerders en installateurs van hernieuwbare energie.

De statistieken van de eerste vier maanden van dit jaar geven aan dat het aantal vacatures in de bouw nu hoger ligt dan vorig jaar en dat het aantal werkzoekenden daalt. De toename van het aantal vacatures bedraagt ongeveer 10% voor bouwarbeiders en zelfs 50% en meer voor technici en ingenieurs. Tegelijk is het aantal werkzoekenden gedaald met 10 à 20% naargelang het beroep. Het wordt steeds moeilijker om voor elke job in de bouw de geschikte persoon te vinden.

Met de website www.jobindebouw.be streeft de VCB meerdere doelstellingen na:

  • Vooreerst wil de VCB aan schoolverlaters uit de bouwopleidingen, zowel van hoger als van secundair onderwijs, een unieke toegangspoort verschaffen op zoek naar een eerste job in de bouw.
  • Tevens wil de VCB via www.jobindebouw.be mensen die in de bouw hebben gewerkt en die op zoek zijn naar een nieuwe job, maximaal in de bouw behouden.
  • Tenslotte wil de VCB via www.jobindebouw.be ook meer kandidaten van buiten de bouwsector aantrekken.

Al de ongeveer 10.000 leden van de VCB kunnen nu via de website www.jobindebouw.be hun vacatures bekend maken.Bron: VCB Datum: 06-06-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners