23e Editie BIS Beurs

23e Editie BIS Beurs

  

Bis is al sinds meer dan twee decennia een grote bouwbeurs in Vlaanderen, maar doet er voor haar 23ste editie nog een schepje bovenop! Van 8 tot 16 oktober worden voor het eerst alle hallen van Flanders expo in Gent ingenomen door meer dan 480 exposanten.

BIS Beurs in Flanders Expo te Gent

Iedereen met plannen om te kopen, bouwen of verbouwen, zou bis eigenlijk moeten bezoeken. Je vindt er werkelijk alle bouwmaterialen: bakstenen, hout, parket, trappen, deuren, ramen, vloeren, isolatie ... Daarnaast vanzelfsprekend ook alle toestellen en inrichtingen voor de badkamer, de keuken de elektrische installatie of het domoticasysteem, zonnepanelen, warmtepompen ... Voor een volledige lijst: kijk even op www.bisbeurs.be (en tijdens de beurs ook in de catalogus).
Uiteraard zijn ook tal van bouwbedrijven present, diverse financiële instellingen, immobiliënmakelaars, enzovoort …

Bis 2011 biedt de bezoekers ook weer gratis, concreet en persoonlijk advies van bouwprofessionals. Iets wat door het jaarlijks toenemend aantal regeltjes en verplichtingen en de snelle technische evolutie in de bouw, steeds belangrijker wordt.


BIS Beurs in Flanders Expo te Gent

De belangrijkste nieuwigheid op bis dit jaar is dat de oppervlakte van de beurs nog met 20% vergroot: voor het eerst wordt ook de enorme hal 8 opengesteld. En die zal volledig in het teken staan van hét hot item van deze tijd: ENERGIE!

ENERGIE@bis: HAL 8 = ENERGIEHAL
Het beperken van het energieverbruik van onze woningen blijft een ecologische en economische prioriteit en de daaruit gegroeide markt van energiebesparende materialen, producten, toestellen en installaties wordt alsmaar groter. Nieuwe technologieën en diverse toepassingen van hernieuwbare energie zijn niet meer weg te denken en worden bovendien verplicht bij bouwen en verbouwen.

Daarom breidt bis, in samenwerking met Eandis (het bedrijf dat ervoor zorgt dat elektriciteit en aardgas tot in je woning komen), de oppervlakte die aan dit item wordt voorbehouden nog fors uit. Daarvoor wordt zelfs de tweede grootste hal van Flanders expo volledig ingepalmd: hal 8 (10.000 m2 vloeroppervlakte).

De (ver)bouwer kan hier terecht voor alle mogelijke toepassingen van energie-efficiënt en duurzaam bouwen. Met uiteraard veel aandacht voor hernieuwbare energie (fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen, warmtepompen, windenergie, pelletkachels ...), laagenergie- en passiefhuizen, energiezuinige verwarmingssystemen, isolatiematerialen, eco-kranen, domotica, beglazing, ventilatiesystemen, ...

Ook de Vlaamse en de Federale Overheid en Eandis zelf zullen hier aanwezig zijn om de nodige informatie, documentatie én advies te verstrekken en vragen van de bezoekers over wetgeving, premies enzovoort te beantwoorden. In één woord: incontournable, deze Energiehal.

ADVIES@bis: GRATIS BOUWADVIES in hal 3
Er komt steeds meer kijken bij zelfs het eenvoudigste (ver)bouwproject. Jaar na jaar komen er nieuwe regels en verplichtingen bij of veranderen de bestaande. En telkens weer komen er nieuwe producten, materialen en technologiën op de markt.

Alle (ver)bouwers zitten met veel vragen waar ze vaak moeilijk een duidelijk, correct en objectief antwoord op krijgen. Aan welke isolatie-vereisten moet je woning voldoen? Welk verwarmingssysteem is het beste? Hoe moet je ventileren? Is een domoticasysteem betaalbaar? Hoeveel kan je lenen en wat is de iedale looptijd van je woonkrediet?

BIS helpt de bezoekers een antwoord te vinden op al die vragen met advies@bis waarvoor de helft van hal 3 wordt gereserveerd. Een tiental specialisten zit daar klaar om advies te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierbij staat dus niet de verkoop centraal maar wel degelijk het goede, objectieve advies.


PRAKTISCHE INFORMATIE

DATA: van zaterdag 8 oktober tot zondag 16 oktober 2011
PLAATS: Flanders expo, alle hallen
OPENINGSUREN: weekdagen: van 13 tot 19 uur
weekend: van 10 tot 19 uur
vrijdag 14 oktober: van 13 tot 23 uur (de Nacht van bis)
www.bisbeurs.beBron: BIS Beurs Datum: 18-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners