BENOvatie inspiratie via de gratis BENOvatiekrant

BENOvatie inspiratie via de gratis BENOvatiekrant

   

Wie renoveert, moet tal van keuzes maken: praktische, financiële en esthetische. Al is één keuze snel gemaakt: de beslissing om, als je renoveert, het meteen goed te doen en te BENOveren. Op mijnBENOvatie.be vind je hierover, verdeeld over 5 BENOvatiestappen, alle informatie. En sinds kort ook een schat aan inspiratie via de gloednieuwe BENOvatiekrant, waarop de ‘betere renoveerder’ zich vanaf nu gratis kan abonneren.

Gewoon renoveren is passé  

Wie een blik werpt op de Vlaamse woningen, kan er niet omheen: heel veel huizen zijn sterk verouderd. Zo’n 200.000 huizen zijn zelfs in te slechte staat om het vereiste basiscomfort te bieden. Een van de meest voorkomende problemen is een gebrek aan isolatie, waardoor de bewoners veel meer moeten verwarmen dan strikt noodzakelijk is. Dat is duur, inefficiënt en slecht voor het milieu.

Om tegen 2050 elk huis en elk appartement energiezuinig te maken, moeten we vanaf nu radicaal anders gaan renoveren. Gericht en doeltreffend. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en volgens de verschillende BENOvatiestappen in de meest logische volgorde.


Volg jouw ideale BENOvatietraject

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject behelst de BENOvatie van achtereenvolgens het dak, de buitenmuren, het glas en het schrijnwerk, over de vloer tot aan de ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting. Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst met een schat aan informatie, concrete oplossingen, premie-updates en financieringsadvies.

Maar ieder project heeft uiteraard zijn eigen aanpak, met werken die vaak dooreen lopen, en met eigen keuzes die binnen elke BENOvatiestap nog dienen te worden gemaakt. Ga je je buitenmuren isoleren aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw? Waarmee wil je warm water aanmaken: met hernieuwbare energie, met een superefficiënte condenserende ketel, of met een combinatie van beide? Welk ventilatiesysteem of welk type hoogrendementsglas kies je? En werk je je aan de buitenkant nageïsoleerde bouwschil af met bakstenen, dakpannen, zink, pvc of met leien?

Om precies die ruime waaier aan mogelijkheden en opportuniteiten te belichten en om je nog meer te inspireren, geeft het consortium MijnBENOvatie.be vanaf nu een gratis BENOvatiekrant uit. 


Gratis BENOvatiekrant

De nieuwe digitale BENOvatiekrant is net als de website www.mijnBENOvatie.be een gezamenlijke realisatie van 14 marktleiders van de Belgische bouwsector.

Kandidaat-verbouwers kunnen zich vanaf nu via de banner op de homepage van www.mijnBENOvatie.be gratis abonneren op de nieuwe BENOvatiekrant, de inspiratie- en informatiegids voor de ‘betere renoveerder’. Zo krijgen ze heel wat nuttige BENOvatietips & -tricks, maken ze kennis met de nieuwste BENOvatie-oplossingen, blijven ze op de hoogte van de laatste premie-updates en lezen ze tal van inspirerende getuigenissen van verbouwers die de BENOvatiestap al hebben gezet.


Bron: Mijn-Benovatie.be Datum: 01-06-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners