Belisol op Batibouw

Belisol op Batibouw

    

Belisol neemt in 2015 voor het eerst in zijn 37-jarig bestaan deel aan de bouwbeurs Batibouw. De Belgische marktleider in ramen en deuren pakt er uit met drie verrassende nieuwigheden. De Holux-reeks, het paradepaardje, is vanaf dit jaar ook als schuifraam beschikbaar. Daarnaast is er de ‘Blowerproof Liquid Brush’, een baanbrekende pasta die ramen rondom volledig winddicht maakt. Het PADK-beslag tenslotte, laat toe om ramen in parallelstand te plaatsen. Dat laat toe je woning te ventileren zonder de aandacht van inbrekers te trekken.

Belisol met technische nieuwigheden op Batibouw

Schuifraam vervolledigt het innovatieve Holux-gamma
Om te beantwoorden aan de steeds strengere eisen voor (ver)bouwers, pakte BELISOL in 2014 uit met Holux. In deze aluminium ramen en deuren werden alle innovatieve snufjes samengebald. Resultaat was een absolute uitblinker op vlak van isolatie, maar ook qua levensduur, veiligheid en esthetiek.


Belisol - Holux Ramen en Deuren

Patricia Alen (bestuurder BELISOL) heeft nieuws over haar paradepaardje: “Vandaag vervolledigt BELISOL het Holux-gamma met een innovatief hefschuifraam, dat we op Batibouw voor het eerst tonen aan het grote publiek. Rondom het raam bevinden zich geen borstels, maar rubberen dichtingen. Dat zorgt voor een perfecte lucht- en waterdichtheid, zodat we voldoen aan de strenge normen van de EPB-wetgeving (nvdr. Energieprestatie & Binnenklimaat). Opvallend detail nog, de ‘chicane’ of middenstijl van het raam is met 52mm één van de smalste in zijn categorie. Isolatie én elegantie verenigd!”


Belisol - Holux Ramen en Deuren

Belisol - Holux Ramen en Deuren

Toch is het Holux-schuifraam van geen kleintje vervaard. Heel grote afmetingen, tot maar liefst 6,5 meter breed en 3 meter hoog, zijn mogelijk. Patricia Alen: “Zo’n groot raam openen of sluiten is niet altijd eenvoudig omwille van het gewicht van de glaspartijen. Daarom voorzien we enkele hulpmiddelen, zoals een ‘hulpveer’ aan de bedieningshendel om het schuifraam makkelijk te openen of te sluiten. Optioneel kan je ook kiezen voor ‘soft-closing’, zo vermijd je dat het raam ‘kletst’ tegen het kader.”

Holux ramen en deuren zijn beschikbaar in vier uitvoeringen. Voor het schuifraam zijn er twee versies. Naast de standaard uitvoering is er de extra isolerende isotech-variant, met een spectaculaire UW-waarde (nvdr. warmtedoorgangscoëfficiënt) tot 0,89.

Blowerproof Liquid Brush maakt elk raam winddicht
BELISOL pakt op Batibouw uit met een opmerkelijke productinnovatie: een speciale pasta, die je raam rondom luchtdicht afwerkt. De revolutionaire Blowerproof Liquid Brush is een watergedragen polymeerpasta, die je simpelweg met een verfborstel aanbrengt rond het raam.


Belisol - Blowerproof Liquid Brush Pasta

“Zodra de pasta droog en hard is, vormt hij een naadloos dampscherm”, weet Patricia Alen (bestuurder BELISOL). “Op die manier wordt de dagkant - het oppervlak tussen het muuroppervlak en het raamwerk - letterlijk winddicht. Voorheen plakten plaatsers de ramen af met folie. Een tijdrovende bezigheid, met niet altijd het gewenst optimaal resultaat. Bovendien was deze folie bijzonder moeilijk af te werken voor de stukadoors. Daarom ontwikkelden onze BELISOL-ingenieurs samen met de Belgische producent Hevadex deze unieke pasta.”


Belisol - Blowerproof Liquid Brush Pasta

BELISOL als exclusieve verdeler in België
BELISOL verdeelt het product exclusief in België. “Onze plaatsers gebruiken de pasta ook wanneer ze ramen plaatsen. Ze noemen het product al gekscherend ‘smurfenpasta’, omwille van de typische blauwe kleur”, lacht Patricia Alen. “De coating is makkelijk en snel aan te brengen. Daarom is het ook prima geschikt voor de doe-het-zelver, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Je kan Blowerproof Liquid Brush makkelijk op verschillende ondergronden gebruiken. Het product is exclusief te koop in onze BELISOL-showrooms.”

Referenties en testrapporten vind je op www.blowerproofliquid.com. De pasta is getest door het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) en is EPB-goedgekeurd (EnergiePrestatie en Binnenklimaat).

“Ventileren zonder inbrekers te lokken”: BELISOL zet Belgische ramen voor het eerst in parallelstand
BELISOL stelt op Batibouw ook een derde nieuwigheid voor aan het grote publiek: het PADK-beslag.
Het alom gekende ‘draaikiepraam’ kan je helemaal sluiten, naar binnen draaien of ‘kiepen’ om frisse lucht binnen te laten. BELISOL voegt hier een vierde dimensie aan toe, met de introductie van een exclusief PADK-raambeslag (‘Parallel Actief Draaikiepraam). Met dit ingenieus beslag (het mechanisme dat de functie van een raam bepaalt) kan je het raam in een bijzondere ‘parallelstand’ plaatsen, door het raam naar je toe te trekken. Zo ontstaat er rondom het hele venster een gelijkmatige opening van 6 millimeter.


Belisol - Padk beslag anti inbraak om ramen in parallelstand te plaatsen

Hou inbrekers op afstand
In België wordt er 200 keer per dag ingebroken in een woning. “Het raam is daarbij een geliefkoosd doelwit”, weet Patricia Alen. “Dit is het enige systeem waarmee je natuurlijk kan ventileren én tegelijk inbrekers op afstand houdt. Vanop een afstand zie je het raam niet openstaan. Bovendien is het technisch moeilijker om het raam te forceren, aangezien het stevig blijft vasthangen. Wanneer een inbreker binnensluipt via een raam dat op ‘kiepstand’ staat, weigeren verzekeraars vaak de schade te vergoeden. Dergelijke discussies sluit je met deze techniek uit.”


Belisol - Padk beslag anti inbraak om ramen in parallelstand te plaatsen

Een bijkomend voordeel is dat je in parallelstand minder energie verspilt, er minder geluid en vuil binnendringt en je minder last hebt van tocht. Zo behoren dichtslaande ramen definitief tot het verleden. In België is het PADK-beslag enkel bij BELISOL verkrijgbaar.

Over BELISOL:
BELISOL Ramen & Deuren werd in 1977 opgericht door Eugène Alen en Guy Lambin, met een eerste showroom in Brussel. Een pionierszaak, want een toonzaal was toen nog niet gangbaar. Op dit moment telt de groep 84 showrooms (39 in België) en ruim 1.000 medewerkers in België, Nederland en Frankrijk. BELISOL is een Belgisch familiebedrijf met service, kwaliteit en innovatie als kernwaarden. Troeven zijn de eigen productie, centrale ontwikkeling en het sterk vertakt franchisenetwerk, met eigen plaatsingsdienst (meer dan 100 plaatsingsploegen per dag).
Bron: Belisol Datum: 07-02-2015

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 8°C

Max. 8°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners