Belgische luxevinylvloeren

Belgische luxevinylvloeren

    

Veelzijdige en luxueuze vinylvloeren, dat is het minste dat je van de tegels en planken van Moduleo® kan zeggen. Met hun slijtvaste toplaag zijn ze ontworpen voor jaren gebruik en kunnen ze heel wat troeven uitspelen. Zoals een eigentijds design. Want als Europees marktleider zet het Belgische Moduleo mee de trends uit. Vijf vloeren voor 2015 op een rij.

Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Trend 1: meer kleur in een persoonlijk interieur
Je woning vertelt veel over jezelf. Meer dan ooit willen we creatief omgaan met ons interieur, onze stempel drukken, een eigen stijl vinden. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Voor inspiratie kijken we graag binnen bij vrienden en familie – vooral via sociale media zoals Pinterest en Instagram. Zeker als het over kleuren gaat, winnen we graag advies in. De trend van zeer neutrale grijze en witte interieurs gaat langzaam voorbij, en meer kleur wordt de norm.


Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Dat vertaalt zich ook naar de vloer met een waaier van schakeringen: van helder en licht voor een ruimtelijk effect, tot aardedonker voor een meer ingetogen sfeer. Wat dacht je van de warme, donkerbruine look van tropisch hardhout? Van een natuurlijk accent met rode toets? Of van een gewaagd donkergrijs met granieteffect? Moduleo® brengt de dessins aan met een ultrafijn puntraster, waardoor ze nauwelijks van de natuurlijke materialen te onderscheiden zijn. Ook vertonen de vloeren van Moduleo® minder herhaling van patronen door de grote dessins.

Trend 2: één grote ruimte met zones
Nu de woningen in ons land gemiddeld kleiner worden, trekken we ruimtes graag open voor meer ruimtegevoel. Leefruimte en keuken worden één, maar ook badkamer en slaapkamer groeien naar elkaar toe. Daarbij bouwen we graag zones in die grote open ruimte in: knusse hoekjes, functionele niches… Dat kan door een niveauverschil, door de keuze van materialen of door de kleur.


Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Moduleo® speelt in op deze ruimtelijke trend met vloerbedekkingen die bij elkaar aansluiten qua materiaal en qua kleur. Zo kan je één soort vloer doortrekken in je hele interieur of net zones afbakenen in eenzelfde stijl maar verschillende kleurnuance. Vloeren zijn bij uitstek een manier om je woning te personaliseren en wat meer cachet te geven.

Trend 3: textuur voor cocoongevoel
Hedendaagse architectuur oogt vaak hard, net als de interieurinrichting: wit gepleisterde muren zonder textuur, cleane tegels, veel glas, een gepolijste betonvloer… Vandaag kiezen we sneller voor materialen met textuur, voor meer cocoongevoel en gezelligheid. Kijk naar het ruime assortiment weefsels met diepte, stoffen met pluchestructuur, zachte meubelen. Maar ook in harde materialen kiezen we voor diepte. Hout blijft populair en daarnaast duiken ook koper en messing – twee materialen die mooi patineren – op.


Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Moduleo® sluit met zijn reliëfvloeren mooi aan op de textuurtrend. De toplaag van de tegels en planken krijgt via een structuurwals een uniek reliëf, waardoor je de nerven in de houtstructuur kan voelen, of de groeven in de stenen. Door de gepatenteerde structuur met dubbel glasvezelmembraan zijn alle Moduleo®-vloeren ook bijzonder stabiel: de vloer krimpt niet, zet niet uit en is geschikt voor combinatie met vloerverwarming.

Trend 4: ruw gecombineerd met retro
De industriële stijl – met naakte bakstenen en plafonds, zichtbare leidingen en ruwe vloeren – blijft in 2015 populair, maar krijgt een zachte kant. Daarvoor zorgen natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, maar ook materialen met een patina of een verweerde look zoals koper en marmer. Industriële toetsen en ruwe afwerkingen worden in huis gecombineerd met retro-elementen.


Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Met hun authentieke steen- en houtlook creëren de Moduleo®-vloeren een natuurlijke sfeer in huis, gecombineerd met een opvallende textuur. De tijd van afstandelijke, koude vloeren is voorbij, vandaag mag er meer warmte op de vloer. De Moduleo®-vloeren zijn trouwens niet alleen zacht en warm maar ook geluiddempend.

Trend 5: makkelijk renoveren
Niemand die vandaag nog het belang van de renovatiemarkt onderschat. Grote troef van de Belgische vinylvloeren Moduleo® is de eenvoudige installatie. Wil je renoveren? Laat dan gerust je oude vloer liggen.


Vinylvloeren van Moduleo met slijtvaste toplaag en eigentijds design

Als de bestaande onderlaag drukvast en egaal is, kan de Moduleo®-vloer er perfect bovenop. Dat spaart veel tijd én veel stof. De vloeren zijn ook probleemloos te combineren met vloerverwarming en vloerkoeling. Het volledige assortiment is verkrijgbaar in een klikversie en een versie om te verlijmen (installatie door vakmensen).Bron: Moduleo Datum: 20-12-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 8°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners