Design met aluminium radiatoren

Design met aluminium radiatoren

    

Hij mag dan letterlijk een lichtgewicht zijn, de aluminium radiator Canyon houdt de innovatieve reputatie van Vasco hoog. Bovendien krijgt de blikvanger van de aluminium collectie heel wat internationale designaandacht. Zo is de verticale designradiator, na de Red Dot Design Award, nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

Aluminium Designradiator - Vasco Canyon

Canyon, internationale designerkenning
Omdat de aluminium radiatoren van Vasco via extrusietechnologie worden vervaardigd, zijn de designmogelijkheden aanzienlijk. Dat bewijst huisdesigner Wim Segers andermaal met Canyon. De verticale aluminium profielen zijn geïnspireerd op het lijnenspel in de rotsformaties van de Grand Canyon en zorgen zo voor een verrassend accent. De profielen, handdoekbeugels en wandbevestigingen zitten onzichtbaar geïntegreerd in het design, wat tot een strak geheel leidt.

De aluminium designradiator Canyon kan internationaal op heel wat belangstelling rekenen. Na een eerdere Red Dot Design Award en eretitel Design Plus Material Vision, is de aluminium radiator nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012. Een prijs die vernieuwende topprestaties op het vlak van productdesign en communicatiedesign bekroont. Wordt vervolgd…


Aluminium Designradiator - Vasco Canyon

Aluminium radiatoren voor lagetemperatuurverwarming
Een radiator mag nog zo mooi en zo gestileerd zijn, als hij onvoldoende warmtecomfort genereert, schiet hij zijn doel voorbij. Met de nieuwe generatie aluminium radiatoren koppelt Vasco eigentijds design aan betrouwbare efficiëntie. Het geheim schuilt hem in een gepatenteerde verbindingstechniek, een hoogtechnologisch profiel en een slim materiaal, met als voordelen :


Aluminium Designradiator - Vasco Canyon

  • Efficiënter energiegebruik. Aluminium radiatoren hebben vijf keer minder water nodig dan klassieke designradiatoren. Toch is de warmteafgifte tot 15% hoger. Door de combinatie van beperkte waterinhoud en goede warmteafgifte is er een snelle reactie op temperatuurschommelingen, met een efficiënter energieverbruik als resultaat. De optimale warmteafgifte maakt de radiator ideaal voor lagetemperatuursystemen aangedreven door een warmtepomp of condenserende gasketel. Vasco haalt daarbij een toprendement door een efficiënt verwarmingssysteem te combineren met performante radiatoren.
  • Comfortabele warmte. De profielen zijn zo ontworpen dat de radiator vooraan stralingswarmte geeft en achteraan convectiewarmte. De aangename warmte van aluminium is trouwens ook een veilige warmte. Doordat het warme water in de kern van het profiel loopt, wordt de voorzijde van de radiator nooit gevaarlijk warm. Ook bij lage watertemperaturen is er een aangename warmte in huis. Kortom, een groot vermogen bij lage watertemperaturen, verpakt in een compacte designradiator.
  • Uitmuntend productontwerp. Doordat de profielen bij uitzetting over elkaar schuiven en de persverbinding tussen collector en profielen volledig uit aluminium bestaat, warmen de onderdelen snel en gelijkmatig op, zonder spanningen en dus zonder vervelend tikkend geluid. Ook geruis wordt uitgeschakeld dankzij de automatische ontluchter die gassen en zuurstof snel uit het water doet verdwijnen. De ontluchter beschermt bovendien de radiator tegen corrosie.
  • Duurzaam & ecologisch. Aluminium radiatoren hebben een zeer lange levensduur, waarna de toestellen gemakkelijk gerecycleerd kunnen worden. Ook wordt alle productieafval in de eigen smelterij herwerkt tot nieuwe profielen. 100% recycleerbaar dus.
  • Flexibel & compatibel. Aluminium designradiatoren kunnen probleemloos worden ingepast in installaties. De radiatoren kunnen worden aangesloten op leidingen uit koper, metaal en kunststof. Bovendien is aluminium drie keer lichter dan staal (een aluminium radiator weegt tussen 15 en 35 kg), wat het installatiegemak bevordert.Over Vasco
Vasco is marktleider in badkamerradiatoren en topproducent van designradiatoren in Europa. Met spitsvondige technologie en een doordachte eigentijdse – en tegelijk tijdloze – vormgeving, creëert Vasco innovatieve radiatoren die naadloos passen in elk interieur. De continue zoektocht van het bedrijf naar alternatieve materialen, vernieuwende designs en innovatieve productiemethodes, leverde Vasco al meerdere awards en internationale prijzen op. Vasco maakt deel uit van The Heating Company, dat een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogstaande verwarmingsproducten aanbiedt onder de merken Vasco, Brugman, Dura, Superia, Thermic en Thor. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dilsen, België.Bron: Vasco Datum: 09-10-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners