1,3 miljoen euro Vlaamse subsidies voor drie nieuw

1,3 miljoen euro Vlaamse subsidies voor drie nieuwe intergemeentelijke projecten

Op 17 december 2007 heeft minister Keulen beslist om een subsidie toe te kennen aan drie nieuwe intergemeentelijke projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid. De nieuwe projecten situeren zich in de provincies Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.

1,3 miljoen euro Vlaamse subsidies voor drie nieuwe intergemeentelijke projecten

Op 17 december 2007 heeft minister Keulen beslist om een subsidie toe te kennen aan drie nieuwe intergemeentelijke projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid. De nieuwe projecten situeren zich in de provincies Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.

Huis te koop

De dienstverlenende intergemeentelijke vereniging IGO Leuven treedt op als initiatiefnemer en projectuitvoerder voor het “Woonproject gemeente Bertem, Oud-Heverlee, Bierbeek, Boutersem, Haacht, Rotselaar” in deze zes gemeenten rond Leuven. De toegekende subsidie bedraagt 453.781,16 euro voor drie jaar, dit komt neer op 52 % van de totale projectkost. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 2,75 vte in het eerste werkingsjaar en 5,5 vte in het tweede en derde werkingsjaar. Het project gaat van start voorjaar 2008. De gemeenten Bierbeek en Boutersem zullen daarom voortijdig uitstappen uit het experimentele project Wooninfopunt PORT-regio dat eind november 2008 afloopt. Behalve de deelnemende gemeenten zal ook de provincie Vlaams-Brabant cofinancieren op basis van een nieuw provinciaal subsidiereglement.

De interlokale vereniging “Regionaal Woonbeleid Noord-West Brabant” diende als initiatiefnemer een subsidieaanvraag in voor het project “Lokaal woonbeleid Noord-West Brabant” voor de zes gemeenten Asse, Dilbeek, Kapelle op den Bos, Londerzeel, Meise, Opwijk. De projectuitvoering is in handen van de vzw Opbouwwerk Haviland, die eveneens participeert aan de interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 606.576,23 euro voor drie jaar, dit komt neer op 54 % van de totale projectkost. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 6,5 vte voor de volledige projectperiode. Het project gaat van start op 1 januari 2008. Ook voor dit project zal de provincie Vlaams-Brabant cofinancieren op basis van een nieuw provinciaal subsidiereglement.

De interlokale vereniging Westhoekpersoneel diende als initiatiefnemer een subsidieaanvraag in voor het project Intergemeentelijke Samenwerking Wonen “Alveringem, Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge en Veurne” in deze zes gemeenten in de Westhoek. De projectuitvoering is in handen van de stad Diksmuide, die voor dit project optreedt als beherende gemeente van de interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 236.982 euro voor drie jaar, dit komt neer op 49 % van de totale projectkost. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 2 vte in het eerste werkingsjaar, 3,5 vte in het tweede werkingsjaar en 4 vte in het derde werkingsjaar. Het project gaat van start voorjaar 2008. Behalve de deelnemende gemeenten zal ook de provincie West-Vlaanderen cofinancieren op basis van een eigen provinciaal subsidiereglement.

Bron: BouwenenWonen.be
12/01/2008

Bron: BouwenenWonen.be Datum: 12-01-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 23°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners