Nul Energiewoning te Poederlee van Arkana Houtskeletbouw

Arkana

ARKANA Houtskeletbouw: Totaalbegeleiding bij ontwerp en bouw van lage-energiewoningen in houtskeletbouw

Hoge Mauw 1510

2370 Arendonk

Tel: 014 40 42 70

Mail: info@arkana.be

Web:


Project in de kijker - Nul Energie woning Arkana Houtskeletbouw

Sleutel op de deur Bouwfirma

Arkana – Nul energie woningen

Locatie van deze woning

Poederlee - Lille

Beschrijving

Al geruime tijd koesterden Olivier en Juree bouwplannen. Het lot bracht hen samen bij een bouwgrond in Poederlee alwaar ze na een drukke werkdag helemaal tot rust kunnen komen in een nieuwbouwwoning voorzien van een zee aan licht en ruimte.

Het koppel wist goed wat het wilde: een energiezuinige en lichte woningconstructie met een zo laag mogelijk E-peil, sleutel-op-de-deur afgewerkt.
Een praktische en onderhoudsvriendelijke woning in een strak kleedje is het geworden. Stijlvol, Puur en eenvoudig, maar zonder franjes.

De grote polyvalente ruimtes laten zich flexibel indelen en door de grote raampartijen aan de zuidkant te voorzien van screens, wordt de warmte in de zomer extra tegengehouden.

Op de benedenverdieping lopen keuken, leefruimte, woonkamer en inkomhal naadloos in elkaar over. De houten trap neemt je mee naar boven, waar nog eens 4 kamers, 2 badkamers en een technische ruimte zijn ondergebracht.

Moderne eenvoud en functionaliteit, verweven met de sleutel-op-de-deur aanpak van Arkana houtskeletbouw, werd de droomwoning gerealiseerd.


Technieken & Materialen

Houtskeletstructuur met als gevelafwerking witte crepi.
PVC-ramen met driedubbel glas
Ventilatiesysteem: D+
Zonwering: Screens
Zonnepanelen
Verwarming : geothermische warmtepomp en verdeling via vloerverwarming


EPB Informatie

Omdat energiezuinigheid centraal stond zijn de basisvormen zoals de rechthoeken en de technieken allen bekeken in functie van een optimale energie-efficiëntie
Resultaat: Een Nul-Energiewoning met een E-peil van -1


Arkana Houtskeletbouw

Van het eerste ontwerp tot en met het interieur zorgt Arkana voor de gepaste begeleiding, bij ons krijg je een totaalpakket. Iedere realisatie is volledig op maat en afgestemd op de specifieke wensen van de klanten. Arkana specialiseert zich in zeer energiezuinige kwalitatieve houtskeletwoningen.


Contactinfo Arkana
Hoge Mauw 1510
2370 Arendonk
Tel: 014 40 42 70
www.arkana.be


Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 13°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners