Bouwnieuws overzicht

Om kandidaat-verbouwers te helpen BENOveren maakt de Vlaamse verbouwsector het magazine BENO.

Bouwnieuws

Magazine BENO helpt kandidaat verbouwers

Gewoon renoveren? Als het van de Vlaamse overheid afhangt, doen Vlamingen dat voortaan niet...


Profel komt op Batibouw met een unieke lancering van het Stratolo-raam. Buitenschrijwerk in Aluminium met de look van het stalen raam van weleer.

Bouwnieuws

Profel Stratolo - het stalen raam…in aluminium

Een nostalgische knipoog die kan tellen op de 70e verjaardag van Profel. Op Batibouw viert de...


Omdat Confederatie Bouw Limburg gelooft de frisse aanpak van Startups liet ze deze Pitchen voor de bouwsector.

Startups met groeipotentieel voor de Bouwsector?

8 startups haalden op 11 januari alles uit de kast om 4 kleppers uit de bouw te overtuigen van hun toegevoegde waarde. Play it Safe, Facadeclick en Bao Living bleken de jury het meest charmeren met hun innovatief en fris product.


Vandersanden Group, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa, is verkozen tot Belgische Family Business Award of Excellence

Vandersanden wint Family Business Award Excellence

Vandersanden Group, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa, is woensdag 13 december verkozen tot Belgische “Family Business Award of Excellence”, georganiseerd door EY in samenwerking met FBN Belgium en GUBERNA. De jury loofde Vandersanden Group onder meer voor haar voorbeeldfunctie in innovatie, haar duurzaamheidsbeleid en de gecontroleerde groei.


Batibouw 2018 - Your home, your life - Vanaf donderdag 22 februari tot zondag 4 maart

BATIBOUW 2018 - Your home, your life

Fisa, de organisatie van BATIBOUW 2018, lichtte een tipje van de sluier over de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs van België. De thema’s, evenementen en blikvangers van BATIBOUW 2018.


Na de renteverhoging van de ECB dringen maatregelen zich op om Belgisch vastgoed betaalbaar te houden volgens Century 21 Benelux.

Hoe Belgisch vastgoed betaalbaar houden?

“De vastgoedsector verwacht een enorme explosie van het aantal vastgoedtransacties op korte termijn. Allicht zal het aantal verkopen dit jaar nog boven de verwachting uitstijgen. Maar we houden ons hart vast voor wat de gevolgen van de beslissing van de Europese Centrale Bank op lange termijn zullen zijn, zeker voor de Belgische vastgoedmarkt.” Dat zegt Isabelle Vermeir, CEO van Century 21 Benelux, in een officiële reactie op de aankondiging van de Europese Centrale Bank om het stimulusprogramma voor Europa af te bouwen.


20.000 bouwarbeiders gaan de komende tien jaar op pensioen, terwijl de instroom fors daalt

Komende jaren 20.000 bouwvakkers op pensioen

In haar visierapport voor 2017 met als titel Mens en Technologie legt de Vlaamse Confederatie Bouw de vinger op de wonde: meer dan 20.000 medewerkers gaan de komende tien jaar op pensioen (vooral dan bouwarbeiders) terwijl de instroom van jongere arbeidskrachten uit het voltijds én het deeltijds secundair onderwijs de laatste jaren fors daalt en ook masteropleidingen voor de bouw minder inschrijvingen tellen, vooral dan voor burgerlijk ingenieur.Een chronologisch overzicht van BOUWNIEUWS voor het jaar 2018

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 7°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners